Hvad er en vegansk vin?

Veganske vine bliver mere og mere efterspurgt, men hvad er en vegansk vin?

Når man dyrker druerne i vinmarkerne, er der ingen forskel på konventionel og vegansk vin.

Det er i produktionen i kælderen, at den veganske vinproducent tager andre metoder i brug. I hundreder af år har vinproducenter anvendt animalske produkter som eksempelvis æggehvide eller gelatine for at klargøre vinen. Proteiner blandes med de uklare stoffer i vinen og sænkes ned på bunden af ​​tønden. Derefter trækkes den klare vin fra tønden ud på flasken.

Ved produktion af veganske vine erstattes de animalske stoffer med et vegetabilsk protein, der blev opnået fra for eksempel ærter, bønner eller kartoffelstivelse. Hvad smag angår, gør dette ingen forskel i forhold til det animalske vinproduktion.